Max Projects B.V.
Offerte Aanvragen

Keramische tegels voor buiten

Keramische tegels voor buiten

Keramische tegels voor buiten zijn vaak net iets dunner dan veel andere tegels zijn. Daardoor lijkt het alsof de tegels meer kwetsbaar zijn. Dit is echter juist niet het geval. Als er over de voordelen van de tegels gesproken moet worden, dan is het juist zo dat de tegels heel sterk zijn, doordat het een gebakken product is. Het voordeel daarvan is dan dus ook dat ze heel lang meegaan. Wanneer de tegels op de juiste manier gelegd worden door een specialist, Exclusive Tiles is hierin uw partner, dan zijn er geen verdere zorgen meer nodig. Wel is het zo dat voor het leggen van de keramische tegel een iets andere techniek gebruikt moet worden dan voor andere tegels. Daarom is de specialistische kennis ervan dus ook zo belangrijk. Op u dak worden de keramische tegels op verstelbare tegeldragers aangebracht, dit voor een vlak en net resultaat. Dat neemt niet weg dat de tegel wel in goede orde blijft en dus niet snel kapot zal gaan. Voor veel mensen is dit dus ook een belangrijke reden om juist voor dit type tegel te kiezen zodat het terras of balkon lange tijd mee kan blijven gaan en er geen omkijken naar is.

Goede staat

In het verlengde van de stevigheid van de keramische tegels voor buiten liggen ook een aantal andere voordelen. Zo zijn ze slijtvast te noemen. Waar andere stenen nog weleens minder mooi willen worden na verloop van tijd door het gebruik, daar is dat voor deze tegels wel anders. Slijtage zal eigenlijk niet te zien zijn, ook niet na lange tijd. Dat betekent dat de tegels niet doffer worden doordat de bovenlaag minder mooi wordt. Ook zullen er geen krassen op de tegels zichtbaar worden. Het voordeel hiervan is natuurlijk duidelijk. Zelfs nadat het terras al enige tijd ligt, ziet deze er nog altijd als nieuw uit. Dit geldt zelfs na enkele jaren nog altijd. Natuurlijk is het dan wel ook belangrijk om er zelf zorg voor te dragen, zodat de tegels er goed uit blijven zien in een tuin die er als geheel goed uitziet. Hou de tuin dus wel bij zodat de keramische tegels voor buiten er ook echt uit kunnen blijven springen. Dit is natuurlijk wel een belangrijke reden waarom de tegels een positieve bijdrage aan de uitstraling van de tuin leveren.

Geen probleem met zonlicht

Een zorg die weleens wordt geuit als het over keramische tegels voor buiten gaat, is dat deze mogelijk niet zo goed tegen zonlicht zouden kunnen. Dit is een mythe die gemakkelijk te ontkrachten is. Het is immers juist zo dat de tegels in de zon geen enkel risico lopen. De tegels zullen niet verkleuren. Bovendien zijn ze ook goed bestand tegen de hitte, dus ook in dat opzicht is er geen risico op schade. Dit is natuurlijk een belangrijk punt, want daardoor is er geen enkele factor die het kiezen voor deze tegels in de weg hoeft te staan. Dit geldt ook voor andere weersinvloeden. Veel neerslag of een strenge winter met veel vorst is geen probleem. Zelfs een winter waarin veel sneeuw en hagel uit de lucht komt vallen hoeft geen enkel probleem te zijn. De steen is hier goed tegen bestand en de keramische tegels voor buiten blijven in goede orde. Dit maakt het een gemakkelijke keuze voor iedereen. Er is immers niets wat je tegenhoudt om gebruik te maken van je terras of balkon, of dit nu in de zomer of juist midden in de winter zal zijn.

De juiste tegel

Belangrijk is dat men keramische tegels voor buiten kiest. Er zijn immers ook tegels voor binnen van dezelfde steen. Deze kunnen ook heel mooi zijn. Er is echter natuurlijk wel een belangrijk verschil. De tegels voor binnen zijn immers nog iets dunner. Dit hoeft voor gebruik in huis geen enkel probleem te zijn. Wanneer ze echter buiten gebruikt zouden worden, dan zal dit wel een probleem zijn. Daarom moet altijd voor de echte buitentegel gekozen worden. Deze tegels zijn eigenlijk verder hetzelfde, maar zijn wel een stuk dikker. Al zijn ze nog altijd dunner dan andere soorten tegels in de tuin, maar door de sterkte van de steen hoeven ze ook niet dikker te zijn. Dit is een belangrijk voordeel van de keramische tegels voor buiten. Wanneer goed opgelet wordt, dan hoeft het niet lastig te zijn om de juiste tegel te vinden. Wanneer dit wordt gedaan door bij een expert zoals Exclusive Tiles te bekijken wat de mogelijkheden zijn, is de juiste tegel die goed tot zijn recht komt in de tuin al heel snel gevonden. Die kan dan direct gelegd worden zodat er snel van genoten kan worden. Dit is een leuk vooruitzicht!

Onderhouden van de tegel

Een ander belangrijk pluspunt voor de keramische tegels voor buiten is dat ze weinig onderhoud vragen. In de eerste plaats komt dit doordat de stenen heel compact zijn. Door de hoge dichtheid krijgen vocht en vuil eigenlijk geen kans om de grip te krijgen op de steen. Dit maakt ook dat er op het gebied van onderhoud wat minder werk zal zijn dan bij veel andere tegels voor in de tuin wel het geval zal zijn. Wie vooral van de tuin wil genieten en er niet te veel werk aan wil hebben, zal hier dus ook de voordelen van inzien. Mochten de keramische tegels voor buiten wel een beetje schoongemaakt moeten worden, dan is dit heel gemakkelijk te doen. Zoals eerder aangegeven kunnen ze goed tegen vocht en kan er dus gewoon water gebruikt worden om ze af te spoelen. Bovendien is het geen probleem om schoonmaakmiddelen die bestemd zijn voor de tuin te gebruiken. Ook hier kunnen de tegels goed tegen. Daardoor is het dus heel gemakkelijk mogelijk om zo nu en dan een poetsbeurt te doen waardoor de tegels weer een lange tijd kunnen meegaan. Hier is niet veel werk voor nodig en dit is dus snel gedaan.

De juiste tegel kiezen

Er is veel keuze als het gaat over keramische tegels voor buiten. De wat grotere tegel van bijvoorbeeld 60x60, 90x90, 40x120 of 120x120 cm is natuurlijk de tegel die het meest tot de verbeelding spreekt. Dit is de tegel die echt is doorgebroken als de tuintegel van dit moment. Daarom zal het ook vaak zo zijn dat je naar deze tegel op zoek gaat als je besloten hebt dat jij ook dit type tuintegels wilt. Dat is een eerste stap, maar dan is er nog meer waar je naar moet kijken wanneer je de juiste keuze wilt maken. De keramische tegels voor buiten zijn er bijvoorbeeld in verschillende kleurtinten. Op die manier kan dus altijd iets gevonden worden dat past bij de uitstraling van de tuin. Het is immers zo dat een tuin in de stad net iets anders kan zijn dan een meer vrij liggende tuin, zeker ook vanwege het soort huis waar de tuin bij hoort. Daarom is het dus ook goed om te weten dat er heel veel opties zijn die verkend kunnen worden. Op die manier is altijd de juiste keramische buitentegel te vinden voor elk type tuin en kan snel plezier worden gehad hiervan.

Het leggen

Het laatste punt van aandacht is het leggen van de keramische tegels voor buiten. Hier moet immers wel een specialist aan te pas komen om dit goed te doen. Zo is het belangrijk dat er goed met de ondergrond wordt omgegaan. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het feit dat vocht geen kans maakt tegen de tegel. Omdat het vocht zich niet moet verzamelen onder de tegel is het belangrijk om hier specifieke materialen onder te leggen om dit te voorkomen. Daarnaast moet alles natuurlijk in goede orde worden gelegd. Een voordeel van de keramische tegels voor buiten is dat ze maatvast zijn. Dat maakt het gemakkelijker. Zoals het ook makkelijk is dat ze niet vervormen en buigen door de omstandigheden. Ze kunnen dus in één keer goed gelegd worden en daarna is er eigenlijk geen verdere zorg meer nodig. Daarom is het juist ook van belang om dit door een kenner te laten doen. Die zal ervoor zorgen dat er zonder problemen een goede tuin of een goed terras komt te liggen waar vele jaren plezier aan kan worden beleefd.

Exclusive Tiles

De klant staat bij Exclusive Tiles centraal en op deze manier willen wij ons graag profileren. Wij informeren u graag over de mogelijkheden omtrent exclusieve dakterras & balkontegels. Hoe dit wordt uitgevoerd, in welke vormen en maten de tegels beschikbaar zijn en natuurlijk de diversiteit aan kleuren en soorten. Neem vrijblijvend contact met ons op!