Exclusive Tiles
Exclusieve keramische tegels voor buiten

Keramische tegels voor terras, dakterras of balkon

Onze keramische tegels zijn onder hoge druk geperst en hierdoor onverslijtbaar, kras- en zuurbestendig en bestand tegen vorst. Door de dichte persing neemt de tegel geen water op en is ook ongevoelig voor algen: deze zijn eenvoudig te verwijderen met b.v. Fila PS87 zuurvrije grondreiniger. De keramische tegels zijn vaak onderhoudsvriendelijker dan natuursteen, sterk en hebben een enorm lage vochtopname. Dankzij de technologieën van tegenwoordig is het mogelijk om keramische tegels te maken die lijken op echt beton, natuursteen of hout. Keramische tegels hebben de toekomst en een variatie aan formaten en uitstralingen maakt een keramische tegel zeer geschikt voor dakterrassen. Duurzaamheid, kleurvast en gemakkelijk in onderhoud maakt dat een keramische tegel perfect is voor op een balkon of dakterras.

 

Keramische tegel is harder dan een betontegel

Keramische tegels zijn zo uniek door hun hardheid en variatie. In de volksmond gebakken klei met nog een aantal andere componenten maakt een keramische tegel top! De extreme hardheid van een keramische tegel verzekert u nog niet van een makkelijke montage op u terras, dakterras of balkon. Juiste verdeling van steunpunten en een stabiele ondergrond zijn een must!

Harde keramische tegels hebben als voordeel dat er minimale poriën zijn waar vuil aan kan hechten. Dit betekend dat u een onderhoudsarm terras, dakterras of balkon heeft. Morst u drinken, eten, vettigheid, of tekenen de kinderen op de tegels. Geen probleem. U kan een keramische tegel makkelijk schoonmaken.

Geschikt voor op een dakterras of balkon?

De diversiteit in keramische tegels is enorm. Dit in zowel de uitstraling als kwaliteit. Keramische tegels zijn een veel gekozen optie voor op u dakterras, balkon of patio. Dit komt natuurlijk in de eerste plaats omdat de tegels een aantal belangrijke voordelen hebben waar het gaat om gebruik. Daarnaast is het ook zo dat de tegels er vooral heel mooi uitzien. Exclusive Tiles raad u aan om de mogelijkheden op het gebied van deze tegels samen te verkennen.

Verstelbare tegeldragers worden gebruikt in het geval dat uw balkon of dakterras niet geheel vlak is (bijvoorbeeld oudere betonnen ondergronden of bitumen dakbedekking). Ook als u uw afstap vanuit de huiskamer naar het balkon of dakterras wilt verkleinen, zijn verstelbare tegeldragers een uitkomst. Deze tegeldragers worden op de gewenste hoogte gesteld en hierop worden de 2 of 2.4cm dikke dakterrastegels gelegd.

 

Wanneer je voornemens bent om je dakterras of balkon aan te pakken, dan kan het leggen van deze tegels immers precies zijn wat je zoekt. Naast de voordelen zijn er natuurlijk wel ook een aantal zaken waar goed op gelet moet worden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om naar de verschillende varianten en series te kijken waarin de keramische tegels worden geleverd. Het is belangrijk om de juiste variant bij een bepaald dakterras of balkon te vinden. Op die manier wordt het altijd mogelijk om elke dakterras en balkon een mooie, strakke, eigentijdse uitstraling te geven. Dat maakt het ook een stuk leuker om daar dan tijd door te brengen wanneer het helemaal af is. Exclusive Tiles adviseert u graag.

De diversiteit in keramische tegels is enorm. Dit in zowel de uitstraling als kwaliteit. Niet iedere keramische tegel is geschikt voor op een dakterras of balkon. U denkt dan misschien goedkoop een mooi terras te hebben, maar dit kan duurkoop zijn wanneer de keramische tegels breken als u er overheen loopt. Niet iedere keramische tegel is geschikt voor op een dakterras of balkon. U denkt dan misschien goedkoop een mooi terras te hebben, maar dit kan duurkoop zijn wanneer de keramische tegels breken als u er overheen loopt.

Kies daarom voor een goede kwaliteit keramische buitentegel waar u jarenlang plezier van zult beleven. De diverse merken die Exclusive Tiles in haar assortiment heeft, zijn keramische tegels van hoge kwaliteit. Waarom? Omdat ook wij alleen het allerbeste eindresultaat voor ogen hebben.

 

Praktische tips voor keramische tegels

Praktische tips van Exclusive-Tiles over keramische tegels voor u terras, dakterras of balkon. Tegels met een dikte van 1.6 tot 1.8 cm zijn B kwaliteit en minder geschikt voor dakterrassen. Een solide ceramische tegel voor op een dakterras is minimaal 2.0cm dik. Net als bij ieder bestratingsmateriaal wat u gebruik voor u terras, dakterras of balkon is vorst een uitdaging.

Wanneer rijpvorming op het materiaal voorkomt maakt dit de tegel glad. Dit is niet tegen te gaan. Door het strooien van een klein beetje, vogelzand, stierenzand of zout kunt u er voor zorgen dat u grip houdt op u keramische tegels. Let-op dat u dit zeker niet teveel doet! Want dan kunnen u afvoeren op het dak verstopt raken.

Keramische tegels voor binnen en buiten

Verschillende leveranciers hebben keramische tegels in hun collectie die zowel voor binnen als buiten geschikt is. De binnentegels zijn over het algemeen 1cm dik en de buitentegels 2cm. U kunt bij ons in de showroom op de Overtoom 400H te Amsterdam de mogelijkheden bekijken. Tevens presenteren wij hier ook een dakterras tuin van 50m2. Zo kunt u een goed beeld krijgen van hoe het er bij u thuis uit kan komen te zien.

 

Wij informeren u graag over de mogelijkheden omtrent exclusieve dakterras & balkontegels. Hoe dit wordt uitgevoerd, in welke vormen en maten de tegels beschikbaar zijn en natuurlijk de diversiteit aan kleuren en soorten. Neem vrijblijvend contact met ons op!