Exclusive Tiles

Tuin&balkontegels

3cm keramische tuin&balkontegels

Deze Keramische tegels worden vaak gebruikt voor in de tuin, maar zeker ook op een dakterras of balkon. Als u op de negende verdieping van een woontoren woont en u heeft geen inpandig terras of balkon dan is het belangrijk om een zwaardere tegel te gebruiken. Dit om te zorgen dat de tegels niet loskomen en schaden aanbrengen. Met een 3 of 4 cm keramische tegel heeft u dit probleem niet en kan u uitgebreid genieten van u terras.

Keramische tegels in de tuin

Keramische tegels in u tuin worden aangebracht in een gestabiliseerd zandbed. Dit betekent dat het zand onder de tegels is vermengd met portlandcement om zo een sterke ondergrond te krijgen. Vervolgens kan u ervoor kiezen om zowel 2, 3 als 4 centimeter dikke ceramiek te gebruiken. Het voordeel van keramische tegels is dat ze makkelijk schoon zijn te maken en u kleine voegen van 1 a 2 millimeter nodig heeft in u tuin. Dit betekent minder kans op onkruid en een mooi egaal oppervlak. De keramische balkontegels en tegels voor op het dakterras hebben een voeg van 3mm. Dit om ervoor te zorgen dat het regenwater makkelijk tussen de tegels door kan om zo via het dak naar de afvoer

Reinigen keramische tegels

Keramische tegels en straatwerk maakt u nooit schoon met een hogedrukreiniger. Dit beschadigt namelijk het oppervlak van de tegel en zorgt dat vuil zich makkelijker kan hechten. Het makkelijkste is warmwater met groene zeep. Kort laten intrekken en daarna met schoonwater afspoelen, zo houdt u de keramische tegels het netst.